Kind aan Huis

Over mij

Dit ben ik :   , Annelies van Bloois. Ik ben trotse moeder van 2 volwassen kinderen en een schoonzoon, en oma van een prachtige kleinzoon.
Ik woon samen met mijn man Bert. Maar van teveel rust en stilte is geen sprake, met de kinderen van de opvang over de vloer! Kinderen hebben altijd mijn grote interesse en liefde gehad. Na de middelbare school heb ik de opleiding voor kleuterleidster gevolgd, en zowel akte A als Hoofdakte behaald. Daarna aangevuld met de applicatie Volledig Bevoegd Onderwijzer Basisschool. Ik heb op twee verschillende scholen gewerkt, eerst op een kleuterschool in Hilversum  en later op een basisschool in Zeewolde. In totaal heb ik zo’n 16 jaar voor de klas gestaan, meest voor kleutergroepen, maar ook een aantal keer in de midden- en bovenbouw. Ook heb ik, toen mijn eigen kinderen nog heel klein waren, met iemand anders samen een kinderdagverblijf opgestart in Zeewolde. Toen ik in 2005 in Leens kwam wonen ben ik begonnen als gastouder en in 2009 ben ik zelfstandig ondernemer geworden met ‘Kind aan Huis’ Ik ben aangesloten bij Gastouderadviesbureau TweedeThuis. Regelmatig neem ik deel aan cursussen en workshops. Tevens ben ik in het bezit van het certificaat ” Eerste hulp aan kinderen”  van het Oranje Kruis,  en d.m.v. herhalingscursussen blijf ik up-to-date.

Ik doe mijn werk met heel veel liefde en plezier. Kinderen zijn het mooiste wat er is!
Wij als volwassenen moeten zorgen voor een veilige, liefdevolle omgeving, met een gezonde uitdaging tot ontwikkeling. Ieder kind is uniek. Ik vind het heel belangrijk om kinderen tot hun recht te laten komen, ieder op zijn/haar specifieke manier.
Dit is de motivatie voor mijn werk; een kind datgene  bieden wat het nodig heeft gedurende de tijd dat hij/zij bij mij in de opvang is.

De opvang vindt plaats in ons huis, in ons gezin. De huiselijke sfeer is voor mij iets essentieels. We hebben dan ook geen apart kinderlokaal, maar genoeg speelruimte in de huiskamer. En wat aanpassingen die een gezin met kleine kinderen heeft, zoals traphekjes,  kindermeubilair, veiligheidssluitingen op de keukenkastjes,etc.

Behalve van kinderen, houd ik ook heel veel van dieren. En die hebben we dus ook!

Onze hond Lenny is een Heidewachtel en de meest vriendelijke hond die je maar kunt voorstellen. Hij is als pup bij ons gekomen, dus opgegroeid met de kinderen en er volkomen aan gewend.

We hebben twee lieve cavia’s, Pimpernel en Rozemarijn

Buiten wonen de konijnen Rhos,  Sunny, Toby, Kira en Neo

en we hebben ook nog 3 Krielkippetjes, dus vaak verse eitjes!